Platinum Dakdekkers

Schoorstenen

Platinum Dakdekkers is expert in het werken met schoorstenen. Neem contact met ons op voor een gratis offerte en zorg dat uw schoorsteen veilig is.

Neem de nodige stappen

Bent u op zoek naar een betrouwbare samenwerkingspartner voor uw dakwerkzaamheden? Platinum Dakdekkers heeft meer dan 20 jaar ervaring in de branche, en we kunnen met vertrouwen zeggen dat we al duizenden tevreden klanten hebben weten te helpen met onze oprechte en transparante werkwijze. U heeft ons niet voor niets gevonden. Kom meer te weten over ons op deze handige website en neem vrijblijvend contact met ons op als u nog vragen heeft! We voeren zowel grote als kleine werkzaamheden uit aan alle soorten daken, schoorstenen en dakgoten. Ja, zelfs schoorstenen! Heeft uw schoorsteen reparatie of renovatie nodig? Is uw schoorsteen versleten of beschadigd? Platinum Dakdekkers neemt de nodige stappen om ervoor te zorgen dat uw schoorsteen weer in topconditie is.

Waarom uw schoorsteen laten aanpakken? 

Uw huis, uw dak en uw schoorsteen zijn als een visitekaartje. Ze geven niet alleen uw huis een bepaalde uitstraling, maar een goed onderhouden dak en schoorsteen voegen ook waarde toe aan uw huis. Dit is zeker geen verspilling van tijd of kosten! Vaak begint lekkage rondom de schoorsteen, daarom is regelmatige inspectie en onderhoud van groot belang om dakproblemen te voorkomen. Daarnaast is het essentieel dat uw schoorsteen goed trekt, zodat de verbranding veilig kan plaatsvinden. In sommige gebieden zijn schoorsteeninspecties en -reinigingen verplicht volgens lokale bouwvoorschriften, dus het laten aanpakken van uw schoorsteen zorgt ervoor dat u aan deze regelgeving voldoet. Regelmatig onderhoud en periodieke reinigingen kunnen extra inspanning en planning vereisen van uw kant om ervoor te zorgen dat uw schoorsteen in goede staat blijft. Echter, u begrijpt nu vast waarom het belangrijk is om uw schoorsteen te laten aanpakken door een dakexpert zoals Platinum Dakdekkers.

Alle soorten schoorstenen 

Schoorstenen zijn er in allerlei maten en materialen en kunnen zowel op platte als hellende daken worden gevonden. De traditionele gemetselde schoorsteen is nog steeds de meest voorkomende, maar tegenwoordig zijn er ook prefab schoorstenen, roestvrijstalen schoorstenen en kunststof rookkanalen die specifiek geschikt zijn voor condensatieketels. Het is inderdaad belangrijk dat de schoorsteen past bij het type verwarmingstoestel dat u gebruikt. Gemetselde schoorstenen kunnen verouderd zijn en niet de ideale eigenschappen hebben voor een optimale werking van uw kachel. Bij Platinum Dakdekkers hebben onze dakexperts jarenlange ervaring met verschillende soorten schoorstenen, dus we kunnen u voorzien van het juiste advies en de juiste werkzaamheden.

nokvorst en schoorsteen

Schoorsteen reparatie en renovatie 

Het oude metselwerk van de schoorsteen kan afbrokkelen, de loodslabben kunnen versleten zijn en het rookkanaal kan verouderd zijn. Dit kan nadelige gevolgen hebben voor de werking van uw kachel, bijvoorbeeld als de binnenkant van de schoorsteen breed, ruw en vochtig is. Een oplossing kan zijn om een nieuw rookkanaal te plaatsen, waarbij ook de luchtaanvoer naar binnen wordt geregeld. Hierbij worden oude voegen uitgeslepen, kapotte bakstenen vernieuwd en mos en andere plantengroei verwijderd. Een schoorsteenkap kan helpen om de schoorsteen beter droog te houden en nieuwe loodslabben zorgen voor waterdichtheid. Als finishing touch kan de gerenoveerde schoorsteen worden voorzien van een vochtwerende coating voor een langere levensduur. Bij Platinum Dakdekkers kunnen we reparaties en renovaties uitvoeren om uw schoorsteen weer in topconditie te brengen!

Niet zomaar een schoorsteen 

Absoluut, onderhoud, reparatie en renovatie van uw schoorsteen zijn van groot belang voor de veiligheid en functionaliteit van uw woning. Een slecht functionerende schoorsteen kan leiden tot lekkages, schoorsteenbrand en koolmonoxidevergiftiging, wat ernstige gevolgen kan hebben voor uw gezondheid en veiligheid. Daarom is het essentieel om regelmatig uw schoorsteen te laten inspecteren, onderhouden en indien nodig te laten repareren of renoveren.

Een goed werkende schoorsteen heeft ook invloed op het verbruik van uw kachel, waardoor u zuiniger kunt stoken. Daarnaast draagt een goed verzorgde schoorsteen bij aan de uitstraling van uw huis en kan het de waarde ervan verhogen. Bij Platinum Dakdekkers begrijpen we het belang van een goed functionerende schoorsteen en delen we graag onze kennis en expertise om u te helpen veilig en efficiënt te stoken met vaste brandstoffen. Onze dakexperts staan voor u klaar om inspecties, onderhoud, reparaties en renovaties aan uw schoorsteen uit te voeren, zodat u met een gerust hart kunt genieten van een goed werkende schoorsteen en een veilige, aantrekkelijke woning.

Investeer in uw schoorstenen

Inderdaad, het onderhouden, repareren of renoveren van uw dak en schoorsteen is een investering in zowel de waarde van uw huis als uw gezondheid. Het kan kosten met zich meebrengen, maar het is zeker geen verloren geld. De exacte kosten zijn afhankelijk van de omvang van de schade en het benodigde werk. Bij Platinum Dakdekkers staan onze dakexperts klaar om u te voorzien van een vrijblijvende prijsopgave en een dakinspectie. Op basis van onze bevindingen kunnen we u adviseren over de beste aanpak om uw schoorsteen te optimaliseren en de kosten in kaart brengen. We delen graag onze expertise en komen graag in actie om uw schoorsteen in optimale conditie te brengen. Neem gerust contact met ons op om een afspraak te maken voor een vrijblijvende prijsopgave en dakadvies. We zijn er om u te helpen en uw schoorsteen te onderhouden, repareren of renoveren om zo te zorgen voor een veilige, functionele en aantrekkelijke schoorsteen voor uw huis.

Deskundig en gediplomeerd personeel.

Neem Contact Op

Neem vandaag nog contact met ons op voor al uw vragen en behoeften. U kunt via dit formulier ook een gratis dakinspectie aanvragen. Wij staan klaar om u te helpen!

Telefoonnummer

085 - 060 2750

E-mailadres

info@platinum-dakdekkers.nl

Ons hoofdkantoor

Herengracht 420
1017 BZ Amsterdam