Platinum Dakdekkers

Dakrenovatie

Platinum Dakdekkers biedt professionele dakrenovatie diensten om uw dak weer in topconditie te brengen. Neem contact met ons op voor hulp!

Zo hoort het!

Bij renovatie gaat het om het vernieuwen of veranderen van de dakbedekking, waarbij zowel sloop met volledige vernieuwing als gedeeltelijke vernieuwing door toevoeging van nieuwe dakbedekking mogelijk is. Wij leggen de lat hoog voor onszelf, en dat is ook nodig. We streven ernaar om ons werk uitstekend uit te voeren, zodat u als klant tevreden bent. Niet voor niets zijn we al meer dan 20 jaar actief in de branche van dakwerkzaamheden. We hebben een passie voor ons vak en bieden u daarom graag een vriendelijke en duidelijke service. Ons team van experts staat voor u klaar om u te helpen bij alle soorten dakrenovaties, groot of klein. We gaan zelfs naar de kleinste hoeken van Nederland om onze diensten aan te bieden. Dankzij onze expertise en de kwaliteitscontroles die we na elke klus uitvoeren, bent u verzekerd van uitstekend afgeleverd werk. Zo hoort het ook! Neem gerust contact met ons op als u onze dakdekkers wilt uitnodigen voor een vrijblijvende prijsopgave voor uw dakproject. We staan klaar om u van dienst te zijn.

Renovatie pannendak

De renovatie van een hellend dak, zoals een pannendak, vereist een andere aanpak dan de renovatie van een plat dak. Vaak gaat het bij de renovatie van een hellend dak, indien nodig, om sloopwerkzaamheden waarbij de oude dakpannen, het houtwerk van de dakconstructie of verouderde isolatie worden verwijderd. Bij Platinum Dakdekkers maken we gebruik van de nieuwste technieken op het gebied van materiaal, plaatsing en hechtingsmethoden voor zowel de isolatie als de dakbedekking. Veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel en we nemen dan ook de nodige veiligheidsmaatregelen bij alle dakwerkzaamheden. Bovendien zorgen we ervoor dat het sloopafval netjes wordt afgevoerd. De renovatie van een pannendak kan over het algemeen complexer zijn en iets duurder dan de renovatie van een plat dak. Het is echter belangrijk om te realiseren dat een pannendak doorgaans een langere levensduur heeft, wat betekent dat de kosten per levensjaar lager liggen. Dit maakt het op de lange termijn vaak kostenefficiënter.

Renovatie plat dak

Bij het renoveren van een plat dak zijn er tal van opties wat betreft de keuze van dakbedekking. Hoewel bitumen vaak gekozen wordt, kan men net zo goed kiezen voor PVC, EPDM of een ander materiaal. Bij het renoveren van een plat of licht hellend dak is de procedure doorgaans eenvoudiger dan bij een pannendak. Een groot voordeel hierbij is dat in sommige gevallen de oude dakbedekking niet gesloopt hoeft te worden, wat aanzienlijke kostenbesparingen oplevert. Het dak wordt volledig gereinigd, zodat de nieuwe dakbedekking goed kan hechten. Met ‘reinigen’ bedoelen we dat alle vuil, takken, bladeren, mos en andere begroeiing worden verwijderd en het dak vetvrij wordt gemaakt. Bij renovatie wordt er vaak gekozen voor extra isolatie om tegelijkertijd het wooncomfort in de onderliggende ruimtes te verhogen. In dit geval kan men bovendien een deel van de kosten terugverdienen via subsidies, wat nog eens een extra motivatie is om uw dakproject het volle potentieel te geven.

Wanneer dient renovatie zich aan?

Als u denkt aan dakrenovatie, roept dit misschien niet de meest positieve gevoelens op en lijkt het alsof er veel problemen zijn. Echter, een dakrenovatie zorgt er juist voor dat alles weer op orde komt. Bovendien zijn er allerlei mogelijkheden waar u misschien nog niet eens aan hebt gedacht om dit op een haalbare en doeltreffende manier te realiseren. Wanneer uw dakbedekking zijn verwachte levensduur heeft bereikt of er zijn vaak reparaties nodig, is het wellicht een goed moment om te overwegen of renovatie een goede optie is. Dakrenovatie is beter te vroeg dan te laat, omdat lekkage hoge kosten en veel schade kan veroorzaken! Weet u niet zeker wat de beste optie is voor uw dak? Laat een dakexpert zoals Platinum Dakdekkers uw dak eens nakijken, zodat u precies weet waar u aan toe bent. Samen vinden we zeker een passende oplossing!

Kostenplaatje

Natuurlijk is het belangrijk voor u om te weten wat de uiteindelijke kosten zullen zijn van uw dakrenovatie. Om een nauwkeurige schatting te kunnen maken, is het nodig om verschillende variabelen te overwegen. Gaat het bijvoorbeeld om een hellend of plat dak? Wilt u extra functies, zoals een dakkapel of dakraam laten installeren? Wordt er tegelijkertijd een schoorsteen of dakgoot gerenoveerd? Moet er isolatie worden aangebracht? Als er isolatie moet worden aangebracht, moet u rekening houden met de subsidie die u later zult terugkrijgen. Al deze factoren spelen een rol bij het bepalen van de uiteindelijke prijs. Het is daarom belangrijk om goed advies te krijgen. Platinum Dakdekkers kan snel en nauwkeurig bepalen hoeveel de renovatie zal kosten, zonder verrassingen en voor een goede prijs!

Vergunning

Een dakrenovatie is vaak een logisch gevolg van de jarenlange blootstelling aan verschillende weersomstandigheden, waarbij uw dak het nodige te verduren krijgt. Na een succesvolle dakrenovatie is uw dak weer in optimale conditie om u jarenlang te beschermen tegen alle weersinvloeden. Controleer hierbij of u een vergunning nodig heeft! Wanneer het alleen gaat om het vervangen van uw dakbedekking, heeft u geen vergunning nodig. Dit is soms wel het geval wanneer u de dakconstructie aanpast of uitbreidingen doet in de hoogte, breedte of dikte van uw huis. Informeer daarom altijd bij uw gemeente wanneer u een dakrenovatie overweegt. Platinum Dakdekkers helpt u graag bij het realiseren van uw dakproject. Neem vrijblijvend contact met ons op en ontdek wat onze dakexperts voor u kunnen betekenen!

Deskundig en gediplomeerd personeel.

Neem Contact Op

Neem vandaag nog contact met ons op voor al uw vragen en behoeften. U kunt via dit formulier ook een gratis dakinspectie aanvragen. Wij staan klaar om u te helpen!

Telefoonnummer

085 - 060 2750

E-mailadres

info@platinum-dakdekkers.nl

Ons hoofdkantoor

Herengracht 420
1017 BZ Amsterdam