Platinum Dakdekkers

Bitumen dak

Platinum Dakdekkers biedt deskundige installatie, reparatie en onderhoud van bitumen daken. Neem contact met ons op voor een gratis offerte!

Platinum Dakdekkers maakt werk van uw dak!

Heeft u dakdekkers nodig die uw bitumen kunnen repareren of uw platte dak kunnen voorzien van nieuwe bitumen? We hebben gemerkt dat het van groot belang is dat het bitumen op de juiste wijze wordt gelegd om lekkages te voorkomen. Bij Platinum Dakdekkers kunt u rekenen op onze expertise om deze klus voor u te klaren. Met meer dan 20 jaar ervaring in het vak kunnen wij ons met recht dakexperts noemen en het leggen van bitumen is onze specialiteit. Of het nu gaat om een kleine reparatie of een volledige renovatie, wij zorgen voor een perfecte uitvoering van de benodigde arbeid. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende en eerlijke prijsopgave voor uw bitumineuze dak. Platinum Dakdekkers gaan graag voor u aan de slag!

Wat is bitumen?

Bitumen kent vele namen, zoals dakleer, roofing of bitumineuze dakbedekking, en is een product dat zijn oorsprong vindt in de natuur en al vele duizenden jaren wordt gebruikt. Sinds het begin werd bitumen al gebruikt voor het afdichten van muren, daken, waterkanalen, reservoirs en zelfs boten. In de loop der jaren is dit natuurlijke product omgevormd en bewerkt om het nog gemakkelijker te hanteren te maken en meer stevigheid te bieden. Hierdoor zijn er nu 3 soorten bitumen, waarvan 2 bekend zijn en 1 minder bekend. Deze worden verder op deze pagina in meer detail besproken. Bitumen dakbedekking is voornamelijk verkrijgbaar op rollen, maar kan ook als dakshingles worden gebruikt en op verschillende manieren worden bevestigd. Het kan zowel op platte daken als op licht hellende daken worden gelegd.

Soorten bitumen

APP en SBS zijn veel gebruikte opties voor dakbedekking van platte daken. APP (Atactisch PolyPropyleen) wordt vooral gebruikt vanwege zijn uitstekende UV-bestendigheid, terwijl SBS (Styreen-Butadieen-Styreen) bekend staat om zijn flexibiliteit en hechting. Apax bitumen is minder bekend, maar het wordt steeds populairder vanwege de gunstige eigenschappen. Het heeft een levensduur van 40 jaar en is sterker dan de andere soorten bitumen. Het is ook gemakkelijk te verwerken en ecologisch vriendelijker omdat het een lagere CO2-uitstoot heeft tijdens de productie. Welk type bitumen het beste is voor uw dak hangt af van verschillende factoren, zoals de locatie van het gebouw en het klimaat. Het is belangrijk om advies te vragen aan een professionele dakdekker zoals Platinum Dakdekkers om de beste optie voor uw specifieke situatie te bepalen.

Voor-en nadelen bitumen

Bitumen heeft gelukkig vele voordelen en weinig nadelen! Laten we beginnen met de nadelen, aangezien we daar snel mee klaar zijn. Een nadeel van bitumen is dat het niet in één stuk wordt gelegd en dus naden heeft. Dit betekent in de praktijk dat het professioneel moet worden geplaatst om lekkage te voorkomen. Daarnaast is de iets duurdere variant, genaamd Apax, nog steeds een degelijk product, maar vereist ook de juiste plaatsing en periodieke controle, net als de APP en SBS varianten. Gelukkig zijn er echter veel voordelen aan bitumen. Zo is het perfect recyclebaar, relatief goedkoop en zeer stevig. Onze vakmensen kunnen het gemakkelijk hanteren en bitumen kan op verschillende manieren worden afgewerkt.

Bijvoorbeeld met een ballast laag van wit grind, wat ideaal is voor het plaatsen van zonnepanelen of airconditioning. De witte kleur zorgt ervoor dat deze apparaten optimaal functioneren en dus minder energie verbruiken dan wanneer ze op traditionele donkere bitumen zouden worden geplaatst. Deze afwerking zorgt ook voor een koelere ruimte onder het dak, doordat de zonnestralen worden afgestoten.

Besparing

Het fijne aan platte daken is ook dat er, indien de omstandigheden het toelaten, gemakkelijk een nieuwe dakbedekking kan worden gelegd zonder het oude te hoeven uitbreken. Dit betekent automatisch dat er aanzienlijk wat kosten bespaard kunnen worden. Er zijn geen afbraakwerkzaamheden nodig, dus er zijn minder arbeidsuren vereist en er hoeft ook geen bouw- en sloopafvalcontainer of -zak te worden gehuurd. Met deze methode kunt u dus enkele honderden euro’s besparen op de eindfactuur. Het is echter belangrijk om te benadrukken dat dit alleen mogelijk is als uw dakconstructie nog steeds sterk is. Neem contact op met Platinum Dakdekkers en kom erachter wat de staat van uw dak is. Samen zullen we altijd tot een oplossing komen.

Repareren, renoveren, isoleren

Wij zijn uw ideale bouwpartner voor zowel het repareren, renoveren als isoleren van uw bitumen dak. We zijn van mening dat dit het perfecte moment is om bij de upgrade van uw dak ook extra isolatie te overwegen. Dakisolatie zorgt namelijk voor een hoger wooncomfort, een lagere energierekening en u kunt een aanzienlijk deel van de kosten terugkrijgen via subsidies! U kunt meer informatie hierover vinden op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Neem contact op met Platinum Dakdekkers om uw dakproject te realiseren. Ons dakdekkersbedrijf staat u bij met advies en assistentie en biedt u een prettige samenwerking van begin tot eind!

Deskundig en gediplomeerd personeel.

Neem Contact Op

Neem vandaag nog contact met ons op voor al uw vragen en behoeften. U kunt via dit formulier ook een gratis dakinspectie aanvragen. Wij staan klaar om u te helpen!

Telefoonnummer

085 - 060 2750

E-mailadres

info@platinum-dakdekkers.nl

Ons hoofdkantoor

Herengracht 420
1017 BZ Amsterdam