Platinum Dakdekkers

EPDM dakbedekking

Als experts in EPDM dakbedekking biedt Platinum Dakdekkers hoogwaardige dakbedekkingssystemen die duurzaam en efficiënt zijn. Wij helpen u!

Perfect resultaat

Platinum Dakdekkers is een professioneel dakdekkersbedrijf, gespecialiseerd in dakbedekking en we werken altijd met de beste materialen. Daarom werken wij maar al te graag met EPDM. Met meer dan 20 jaar ervaring in het vak hebben wij dit fantastische materiaal zien opduiken en hebben we ons meteen bijgeschoold om alles te weten te komen over dit innovatieve product. Het is belangrijk om altijd bij te blijven, zodat we u kunnen voorzien van de beste service en advies! Klanttevredenheid begint vanaf de eerste ontmoeting en daarom vinden wij het belangrijk om altijd transparante en eerlijke communicatie te voeren. Wilt u een perfect resultaat? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Platinum Dakdekkers biedt u een interessante prijsopgave die geheel vrijblijvend is!

Wat is EPDM precies?

EPDM is een hoogtechnologisch synthetisch rubber dat zijn oorsprong vindt in het Midden-Oosten. De afkorting staat voor Ethyleen, Propyleen, Dieen en Monomeer. Rond de jaren 60 waren onderzoekers in het Midden-Oosten op zoek naar een product dat bestand moest zijn tegen grote temperatuurverschillen, en met de uitvinding van EPDM kwam hieraan een einde. Dit revolutionaire materiaal is bestand tegen UV-stralen en behoudt gedurende zijn hele levensduur zijn flexibiliteit en sterkte. Het kan extreme temperatuurverschillen aan, variërend van -75 tot +125 graden Celsius. Vanaf ongeveer 1965 begon Europa grootschalige productie van EPDM, maar het bleef lange tijd een verborgen schat voor velen. Nu komt de populariteit van EPDM pas echt tot zijn recht, aangezien het perfect past in deze tijd waarin duurzaamheid en milieuvriendelijkheid hoog in het vaandel staan. EPDM wordt niet alleen gebruikt als dakbedekking, maar is ook een ideaal product voor gevelbekleding en de afdichting van dakgoten, vijvers en waterbassins. Het is een veelzijdig en betrouwbaar materiaal dat zich uitstekend leent voor diverse toepassingen in de bouw en industrie. Dankzij de extreme temperaturen die het aankan, is het geschikt voor gebruik in elk klimaat.

Wat zijn de kosten?

EPDM is dus een duurzaam materiaal, en hoewel de aankoopkosten mogelijk hoger zijn dan traditionele bitumen, biedt het op de lange termijn kostenbesparingen. EPDM heeft namelijk een levensduur van minstens 50 jaar, wat veel langer is dan andere dakbedekkingen. Hierdoor is het, in verhouding, een kosteneffectieve keuze. Het is belangrijk op te merken dat er verschillende kwaliteiten EPDM op de markt zijn, met variaties in de samenstelling van het rubber en productieprocessen. Naast de duurzaamheid biedt EPDM ook kostenbesparingen op het gebied van onderhoud. Het is namelijk onderhoudsarm, wat betekent dat u minder tijd en kosten hoeft te besteden aan het onderhouden van uw dak. Dit kan op de lange termijn aanzienlijke besparingen opleveren. Het is tevens mogelijk om EPDM dakbedekking over de oude dakbedekking heen te leggen, mits de dakconstructie dit toelaat.Dit bespaart niet alleen afbraakkosten, maar ook tijd en moeite. Al met al is EPDM niet alleen een technisch hoogstaand materiaal, maar ook een kosteneffectieve keuze vanwege de duurzaamheid, lange levensduur en lage onderhoudsbehoeften. Het is een investering die zichzelf op termijn kan terugverdienen.

Nog meer voordelen?

Absoluut! EPDM dakbedekking heeft nog meer voordelen die het tot een aantrekkelijke optie maken voor zowel residentiële als commerciële gebouwen. Een van de voordelen is de geluidsisolerende eigenschap. Het materiaal absorbeert omgevingsgeluid, waardoor u minder last heeft van lawaai bij regen- en hagelbuien. Dit maakt EPDM een ideale keuze voor gebouwen in drukke stedelijke gebieden waar geluidshinder een probleem kan zijn. Daarnaast is EPDM ook geschikt voor het aanleggen van groene daken. Het materiaal is namelijk niet alleen duurzaam en sterk, maar ook recyclebaar, milieuvriendelijk en wortel vast. Hierdoor is het een ideale optie voor groene dak systemen, waarbij planten op het dak worden gekweekt. Steeds meer gemeenten bieden subsidies aan voor de plaatsing van groene daken, dus het is de moeite waard om bij uw gemeente te informeren of er mogelijkheden zijn. Nog een groot voordeel van EPDM dakbedekking is de naadloze plaatsing. Het materiaal kan op maat worden gemaakt en ter plaatse worden geïnstalleerd zonder dat er naden ontstaan. Hierdoor is de kans op lekkages of waterinfiltratie bijna onmogelijk. Dit is vooral belangrijk voor gebouwen met platte daken, waar waterophoping en lekkage een veelvoorkomend probleem kunnen zijn. U kunt tevens zonder openvuur deze folie bevestigen op uw dak. Dus geen gevaar voor brand! EPDM is ook perfect beloopbaar. Kortom, EPDM is niet alleen een duurzaam, sterk en kosteneffectief materiaal voor dakbedekking en andere toepassingen, maar biedt ook voordelen zoals geluidsisolatie en geschiktheid voor groene daken, wat het tot een aantrekkelijke optie maakt voor duurzame bouwprojecten.

Toepassing en plaatsing

EPDM dakbedekking is een uitstekend alternatief voor bitumen en kan worden toegepast op vrijwel alle platte en licht hellende daken, of het nu gaat om een woning, garage, schuur, tuinhuis, blokhut of bedrijfspand. Het plaatsen van de dakbedekking gebeurt doorgaans door middel van lijmen, waardoor het naadloos en waterdicht wordt aangebracht op de onderlaag. De dakspecialisten bij Platinum Dakdekkers hebben ruime ervaring in het plaatsen van EPDM dakbedekking en doorlopen een aantal stappen om ervoor te zorgen dat het resultaat van hoge kwaliteit is. Dit omvat onder meer het verwijderen van de oude laag en het schoonmaken van de onderlaag, het aanbrengen van de lijm op de onderlaag en het zorgvuldig aanbrengen van de nieuwe daklaag. Als u meer wilt weten over het proces van het plaatsen van EPDM dakbedekking of als u vragen heeft over de geschiktheid van dit materiaal voor uw specifieke dak, kunt u altijd contact opnemen met het team van Platinum Dakdekkers. We helpen u graag verder en bieden u alle nodige informatie om een weloverwogen keuze te maken voor uw dakbedekking.

Populaire keuze

Op deze pagina kunt u veel te weten komen over dit bijzondere product, zijn oorsprong en zijn vele voordelen. U begrijpt nu vast dat dit een populaire keuze is voor zowel nieuwe bouwprojecten als renovaties van bestaande daken. Het leggen van dakbedekking, of het nu bitumen of EPDM is, lijkt misschien eenvoudig, maar dat is het niet. Als het niet goed wordt geplaatst, is de kans op lekkages groot, waardoor uw dakconstructie wordt aangetast. Het herstellen hiervan kan leiden tot hoge kosten. Ook is werken op hoogte niet makkelijk. Platinum Dakdekkers legt het materiaal op maat snel en efficiënt. Twijfelt u welke dakbedekking voor u de beste keuze is? Neem dan contact met ons op en ontvang gratis en vrijblijvend een prijsopgave. U zit dus helemaal nergens aan vast.

Deskundig en gediplomeerd personeel.

Neem Contact Op

Neem vandaag nog contact met ons op voor al uw vragen en behoeften. U kunt via dit formulier ook een gratis dakinspectie aanvragen. Wij staan klaar om u te helpen!

Telefoonnummer

085 - 060 2750

E-mailadres

info@platinum-dakdekkers.nl

Ons hoofdkantoor

Herengracht 420
1017 BZ Amsterdam