Platinum Dakdekkers

Platte daken

Als experts in platte daken, biedt Platinum Dakdekkers hoogwaardige dakbedekkingssystemen voor elk type plat dak. Neem contact met ons op voor advies!

Volgens de regels van de dakexperts!

De dakexperts van Platinum Dakdekkers zijn gespecialiseerd in platte daken en werken volkomen veilig en professioneel. Dankzij onze jarenlange ervaring en het gebruik van hoogwaardige materialen bent u verzekerd van een uitstekend resultaat. Vergeet niet, dakwerkzaamheden zijn niet zomaar iets wat u na werktijd of op zondag doet, dit is echt een klus voor de dakexpert! Platinum Dakdekkers realiseert uw dakproject geheel volgens de regels van de kunst. Wij innoveren, transformeren en voeren alle soorten dakwerkzaamheden uit door heel Nederland. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende en interessante prijsopgave van Platinum Dakdekkers.

Voor- en nadelen plat dak 

Eén van de voordelen van een plat dak is dat de kans op stormschade kleiner is dan bij een dak met dakpannen. Harde wind kan dakpannen losmaken en van het dak afwaaien, wat gevaarlijke situaties kan veroorzaken. Helaas komt dit in Nederland vaak voor en staan de telefoons van dakdekkers roodgloeiend. Een plat dak bestaat vaak uit één type materiaal, waardoor het dak minder gevoelig is voor stormschade.

Daarnaast is een plat dak ideaal als u zonnepanelen wilt plaatsen. U kunt de zonnepanelen namelijk perfect afstellen in de richting van de zon, waardoor ze meer energie kunnen opwekken. Met een sterke dakconstructie kunt u ook kiezen voor de aanleg van sedum. Een groendak beschermt de dakbedekking tegen UV-licht. Het sedum zorgt ervoor dat de woonruimtes onder het platte dak koel blijven in de zomer en warm in de winter. Een nadeel is echter dat platte daken, vooral bij oudere woningen, vaak écht plat zijn, waardoor de kans op stilstaand water en daarmee lekkages groter is. De dakbedekking wordt extra belast en er kunnen blaasjes en scheuren ontstaan. Bij verouderde platte daken is meer dakonderhoud vereist om lekkages te voorkomen.

Soorten dakbedekking plat dak

Wanneer uw platte dak aan vervanging toe is, is het verstandig om u te verdiepen in de verschillende soorten dakbedekkingen. Niet alleen variëren de prijzen, maar ook de eigenschappen en levensduur van de verschillende materialen. Een populaire keuze in Nederland is bijvoorbeeld bitumen of dakleer. Bitumen is relatief goedkoop en kan een aanzienlijke levensduur hebben bij professionele installatie en regelmatig onderhoud. PVC of kunststof dakbedekking is ook betaalbaar, eenvoudig te installeren en behoorlijk sterk. EPDM is daarentegen iets duurder, maar staat bekend om zijn stevigheid en lange levensduur. Platinum Dakdekkers kan u adviseren bij het maken van een keuze en uw dakproject met de nodige expertise realiseren. Het is belangrijk om goed geïnformeerd te zijn over de verschillende opties, zodat u de juiste keuze kunt maken voor uw platte dak.

Isoleren van een plat dak

Platdakisolatie kan zowel van binnenuit als van buitenaf worden toegepast. De termen “koud dak”, “warm dak” en “omgekeerd dak” verwijzen naar de plaats waar de dakisolatie wordt aangebracht. In Nederland en veel andere landen is de warme dakmethode de meest populaire keuze voor het isoleren van een plat dak. De kans op vochtproblemen, scheuren en uitzettingen is minimaal bij een warm dak. Bovendien heeft een warm dak een optimale isolatiewaarde, omdat het minder gevoelig is voor temperatuurschommelingen. Voor platte daken waarbij de bestaande dakconstructie de warme dakmethode niet toelaat, kan isolatie van binnenuit worden toegepast volgens de “koude dak” methode. Bij deze methode wordt het isolatiemateriaal aangebracht onder de dakbedekking en onder het dakbeschot. Het nadeel van een koud plat dak is dat het isolatiemateriaal meestal een lagere isolatiewaarde heeft, waardoor er doorgaans een dikke laag isolatie moet worden aangebracht. Daarnaast is er bij een koud dak meer kans op vochtproblemen, omdat ventilatie en condensatie meer aandacht vereisen bij de installatie en afwerking. Een dampremmende folie is daarom essentieel.

Naast de warme en koude dakmethoden is er nog een derde mogelijkheid voor het isoleren van een plat dak: het omgekeerde dak. Het omgekeerde dak lijkt op het warme dak, maar in plaats van nieuwe dakbedekking wordt de bestaande dakbedekking gebruikt als waterdichte afdeklaag. Het nieuwe isolatiemateriaal wordt hier bovenop aangebracht en om de isolatie op zijn plaats te houden, wordt een ballastlaag gebruikt, zoals grind of tegels. Omdat de bestaande dakbedekking kan blijven liggen, is het omgekeerde dak een populaire optie voor eenvoudige en snelle isolatie van een plat dak. Het is belangrijk om de juiste isolatiemethode te kiezen op basis van de mogelijkheden van uw dakconstructie en de gewenste isolatiewaarde, en om professioneel advies in te winnen om ervoor te zorgen dat de isolatie op de juiste manier wordt geïnstalleerd en vochtproblemen worden voorkomen.

Onderhoud, reparatie en renovatie 

Als een plat dak regelmatige controle en onderhoud vereist om tijdig eventuele reparaties uit te voeren, kan Platinum Dakdekkers u daarbij helpen. Ze kunnen ook zorgen voor de totale vernieuwing van uw plat dak indien nodig. Als u niet zeker weet in welke staat uw dak zich bevindt, kunt u vrijblijvend een afspraak maken voor een gratis dakinspectie door een dakexpert van Platinum Dakdekkers. Het is belangrijk om regelmatig uw plat dak te laten controleren om potentiële problemen vroegtijdig te identificeren en aan te pakken om verdere schade te voorkomen. Een professionele dakinspectie kan helpen om de conditie van uw dak te beoordelen en eventuele reparatie- of vervangingsbehoeften vast te stellen. Neem contact op met Platinum Dakdekkers om een afspraak te maken en uw plat dak in goede staat te houden.

Direct hulp nodig? 

Helaas slaat het noodlot soms toe en kunt u door omstandigheden plotseling te maken krijgen met lekkage. Harde windstoten kunnen losliggende dakpannen, bitumen of andere dakbedekking volledig losrukken. Wat de oorzaak van deze vervelende situatie ook is, het komt altijd ongelegen. Platinum Dakdekkers begrijpen de ernst van zo’n situatie. Daarom kunt u dag en nacht onze spoedservice raadplegen voor een extra snelle dienstverlening. Lekkage is een urgent probleem waarbij iedere minuut telt, omdat water veel schade kan aanrichten. Aarzel niet, treuzel niet, schakel ons in en maak een einde aan uw dakprobleem! We zijn 24/7 beschikbaar. Neem contact op met Platinum Dakdekkers, ook voor uw dringende dakproblemen.

Deskundig en gediplomeerd personeel.

Neem Contact Op

Neem vandaag nog contact met ons op voor al uw vragen en behoeften. U kunt via dit formulier ook een gratis dakinspectie aanvragen. Wij staan klaar om u te helpen!

Telefoonnummer

085 - 060 2750

E-mailadres

info@platinum-dakdekkers.nl

Ons hoofdkantoor

Herengracht 420
1017 BZ Amsterdam